Yayla Çorbası
Malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1.5 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 2 yemek kaşığı pirinç (arpa şehriye istemiyorsanız 3 yemek kaşığı)
- 2 yemek kaşığı arpa şehriye (isteğe bağlı, tavsiye edilir)
- 2.5 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
- Tencerenin içine yoğurdu, pirinci, arpa şehriyeyi ve unu koyun.
- 1 su bardağı soğuk suyla iyice çırpın.
- Aldığı kadar sıcak su ilave edin.
- Tuzu ekleyin.
- Kaynayana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
- Kaynayınca 5-10 dk. pişirmeye devam edin (Pirinç ve arpa şehriye pişene kadar.).
- Ayrı bir kapta, tereyağını eritin. Tereyağının tamamı erir erimez, yakmadan naneyi atın. 1-2 dk. çevirdikten sonra alınır ve çorbaya ilave edilir. İyice karıştırılır, 1-2 dk. sonra ocaktan alınarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder