24 Aralık 2010 Cuma

Yayla Çorbası



Malzemeler:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1.5 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı pirinç (arpa şehriye istemiyorsanız 3 yemek kaşığı)
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye (isteğe bağlı, tavsiye edilir)
  • 2.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
  1. Tencerenin içine yoğurdu, pirinci, arpa şehriyeyi ve unu koyun. 
  2. 1 su bardağı soğuk suyla iyice çırpın.
  3. Aldığı kadar sıcak su ilave edin.
  4. Tuzu ekleyin.
  5. Kaynayana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
  6. Kaynayınca 5-10 dk. pişirmeye devam edin (Pirinç ve arpa şehriye pişene kadar.).
  7. Ayrı bir kapta, tereyağını eritin. Tereyağının tamamı erir erimez, yakmadan naneyi atın. 1-2 dk. çevirdikten sonra alınır ve çorbaya ilave edilir. İyice karıştırılır, 1-2 dk. sonra ocaktan alınarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder