6 Haziran 2011 Pazartesi

Kakaolu Parça Çikolatalı Muffin

 Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 4 kahve fincanı toz şeker
  • 2 kahve fincanı sıvıyağ
  • 2 kahve fincanı yoğurt
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 6 kahve fincanı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Parça çikolata
Hazırlanışı:
  1. Yumurta, toz şeker, sıvıyağ bir kaba eklenir ve 5 dk. boyunca mikser yardımıyla çırpılır.
  2. Yoğurt ve vanilya eklenir yeniden karıştırılır.
  3. Son olarak un, kakao, kabartma tozu ve parça çikolatanın yarısı eklenip karıştırılır.
  4. Muffin tepsisine muffin kağıtları eklenir ve yarıyı biraz geçecek şekilde hazırlanmış olan kek hamuru konur.
  5. Her hamurun üstüne eşit şekilde geri kalan parça çikolatalar konur.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dk. boyunca pişirilir.
    Not: İlk 30 dk. fırının kapağını açmayınız.

Afiyet olsun.

Ispanak Yemeği


Malzemeler:
  • 1 kilo ıspanak
  • 200 gr. kıyma
  • 2 orta boy havuç
  • 1 büyük soğan
  • 1 avuç pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Su
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
Hazırlanışı:
  1. Doğranmış soğanlar ve kıyma tuz eşliğinde kavrulur.
  2. Rendelenmiş havuçlar da bu karışıma katılarak hafif kavrulur.
  3. Salça, kırmızıbiber eklenir ve kavurmaya devam edilir.
  4. 1 yada 1.5 su bardağı su ilave edilir.
  5. Pirinç ve doğranmış ıspanak tencereye konur. Tencerenin kapağı kapatılır ve orta ateşte ıspanakların ölmesi beklenir.  
  6. Karabiber eklenir.
  7. Pirinçler pişene kadar pişirilir.   
     Not:  Ispanak pişerken suyunu bırakacağından çok fazla su eklenmemesi gerekir.

Afiyet olsun.

Fırında Morina Balığı



Malzemeler:
  • 2 fleto morina balığı ( yada herhangi bir fırınlanabilir büyük balık )
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 patates
  • Sıvıyağ
  • 2 dolu yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ( pul değil )
  • Tuz
Hazırlanışı:
  1. Tepsi, fırın kağıdıyla yada alüminyum folyoyla kaplanır ve çok hafif yağlanır.
  2. Tepsinin orta kısmına balıklar yerleştirilir.
  3. Geniş bir kasenin içine dövülmüş sarımsak,1.5 çay bardağı sıvıyağ, salça, kekik ve tuz ilave edilerek karıştırılır.
  4. Patatesler uzun uzun doğanır ve çukur bir kaba alınır; yarım çay bardağından biraz az sıvıyağ, kırmızı toz biber, tuz ilave edilip iyice karıştırılır ve tepsideki balıkların etrafına konur.
  5. Salçalı karışım tepsiye yatırılan balıkların her yerine bolca sürülür. Bu karışım artarsa patateslerin üzerine de sürülebilir.
  6. Halka halka doğranmış soğanlar balıkların üzerine yerleştirilir. ( Salçalı karışım bunların üzerine de sürülürse daha güzel olur )
  7. Son olarak da yine halka şeklinde kesilmiş domatesler soğanların üzerini kapatacak şekilde dizilir.
  8. 200 derecelik fırında patatesler pişene kadar pişirilir.
     Not: Tepsinin derin olmaması önerilir patateslerin daha çabuk pişmesi ve balıklarında çok pişmemesi için.


Afiyet olsun.

Çilek Reçelli Kurabiye


Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 çorba kaşığı dövülmüş fındık
  • 2.5 su bardağı un
  • 150 gr tereyağı (tuzsuz)
  • Çilek reçeli
Hazırlanışı:
  1. Geniş bir kaba yumurtaları, pudra şekeri, un, oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı ve son olarakta fındık tozu konur.
  2. Karışım hamur haline gelinceye kadar yoğurulur.
  3. Şekilli kaplara hamur konur ve daha sonra çıkarılır.
  4. Şekilli hamurun ortasına parmağınızla hafif bir oyuk açılır ve bu oyuğa 1 çay kaşığı çilek reçeli konur.
  5. Tepsi yağlanır, çıkan şekiller tepsiye dizilir ve önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Ciğer Pilav


Malzemeler:
  • Yarım kilo ciğer
  • 1 büyük soğan
  • Tereyağ ve sıvıyağ
  • 2 büyük domates
  • 4 patates
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • Tuz
Hazırlanışı:
  1. Ciğerler küp küp doğranır.
  2. Geniş bir tavaya konur ve ağzı kapatılır. Suyunu verip çekene kadar arasıra karıştırılarak pişirilir.
  3. Suyu tamamen çektikten sonra tereyağı ve tuz ilave edilir ve daha iyi kavrulması için ise biraz sıvı yağ gezdirilir.
  4. Küçük küçük doğranmış soğanlar ilave edilir ve soğanlar ölene kadar kavrulur.
  5. Rendelenmiş 2 büyük domates eklenir ve orta ateşte domates özleşene kadar pişirilir.
  6. Pişme işlemi bittikten sonra tencere bir kenara alınır; doğranmış maydanozlar, karabiber, kırmızıbiber eklenip karıştırılır ve 5 dk. dinlenmeye bırakılır.
  7. Pilav için tıklayın. (Şehriyesiz yapın)
  8. Patatesleri küp küp doğrayıp kızartın.
Afiyet olsun.