Malzemeler:
- 250 gr. kuşbaşı et
- 2 adet renkli dolmalık biber (farklı renklerde olması görünümü güzelleştirir)
- 1 büyük soğan
- 1.5 su bardağı bulgur
- 4.5 su bardağı su (bulgurun 3 katı kadar)
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası (biber salçası yoksa 2 kaşık)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Hazırlanışı:
- Etler bir kapta yumuşayana kadar haşlanır. Haşlama suyundan 1 su bardağı ayrılır.
- Başka bir tavada soğanla biberler sotelenir.
- Salçalar ilave edilir.
- Bulgur eklenir. 5-6 dakika karıştırılarak kavrulur.
- Haşlanmış etler ilave edilir.
- 3.5 su bardağı kaynamış su ve 1 su bardağı et suyu ilave edilir.
- Tuz eklenir.
- Ağzı kapatılır ve orta ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- 5-10 dk. dinlendirildikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1.5 yemek kaşığı un (tepeleme)
- 2 yemek kaşığı pirinç (arpa şehriye istemiyorsanız 3 yemek kaşığı)
- 2 yemek kaşığı arpa şehriye (isteğe bağlı, tavsiye edilir)
- 2.5 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 yemek kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
- Tencerenin içine yoğurdu, pirinci, arpa şehriyeyi ve unu koyun.
- 1 su bardağı soğuk suyla iyice çırpın.
- Aldığı kadar sıcak su ilave edin.
- Tuzu ekleyin.
- Kaynayana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
- Kaynayınca 5-10 dk. pişirmeye devam edin (Pirinç ve arpa şehriye pişene kadar.).
- Ayrı bir kapta, tereyağını eritin. Tereyağının tamamı erir erimez, yakmadan naneyi atın. 1-2 dk. çevirdikten sonra alınır ve çorbaya ilave edilir. İyice karıştırılır, 1-2 dk. sonra ocaktan alınarak servis yapılır.
Afiyet olsun.