24 Aralık 2010 Cuma

Etli Meyhane Pilavı


Malzemeler:
  • 250 gr. kuşbaşı et
  • 2 adet renkli dolmalık biber (farklı renklerde olması görünümü güzelleştirir)
  • 1 büyük soğan
  • 1.5 su bardağı bulgur
  • 4.5 su bardağı su (bulgurun 3 katı kadar)
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (biber salçası yoksa 2 kaşık)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
Hazırlanışı:
  1. Etler bir kapta yumuşayana kadar haşlanır. Haşlama suyundan 1 su bardağı ayrılır.
  2. Başka bir tavada soğanla biberler sotelenir. 
  3. Salçalar ilave edilir.
  4. Bulgur eklenir. 5-6 dakika karıştırılarak kavrulur. 
  5. Haşlanmış etler ilave edilir.
  6. 3.5 su bardağı kaynamış su ve 1 su bardağı et suyu ilave edilir.
  7. Tuz eklenir.
  8. Ağzı kapatılır ve orta ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
  9. 5-10 dk. dinlendirildikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.

Yayla Çorbası



Malzemeler:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1.5 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı pirinç (arpa şehriye istemiyorsanız 3 yemek kaşığı)
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye (isteğe bağlı, tavsiye edilir)
  • 2.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı:
  1. Tencerenin içine yoğurdu, pirinci, arpa şehriyeyi ve unu koyun. 
  2. 1 su bardağı soğuk suyla iyice çırpın.
  3. Aldığı kadar sıcak su ilave edin.
  4. Tuzu ekleyin.
  5. Kaynayana kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
  6. Kaynayınca 5-10 dk. pişirmeye devam edin (Pirinç ve arpa şehriye pişene kadar.).
  7. Ayrı bir kapta, tereyağını eritin. Tereyağının tamamı erir erimez, yakmadan naneyi atın. 1-2 dk. çevirdikten sonra alınır ve çorbaya ilave edilir. İyice karıştırılır, 1-2 dk. sonra ocaktan alınarak servis yapılır.
Afiyet olsun.