Malzemeler:
- 250 gr. kuşbaşı et
- 2 adet renkli dolmalık biber (farklı renklerde olması görünümü güzelleştirir)
- 1 büyük soğan
- 1.5 su bardağı bulgur
- 4.5 su bardağı su (bulgurun 3 katı kadar)
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası (biber salçası yoksa 2 kaşık)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Etler bir kapta yumuşayana kadar haşlanır. Haşlama suyundan 1 su bardağı ayrılır.
- Başka bir tavada soğanla biberler sotelenir.
- Salçalar ilave edilir.
- Bulgur eklenir. 5-6 dakika karıştırılarak kavrulur.
- Haşlanmış etler ilave edilir.
- 3.5 su bardağı kaynamış su ve 1 su bardağı et suyu ilave edilir.
- Tuz eklenir.
- Ağzı kapatılır ve orta ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
- 5-10 dk. dinlendirildikten sonra servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder