31 Aralık 2010 Cuma

İrmik Tatlısı

   Malzemeler:
  • 10 yemek kaşığı irmik
  • 15 yemek kaşığı şeker
  • 1 litre süt
  • 30-40 gr. tereyağı (250 gr. paketin beşte birinden az)
  • Sıvıyağ
  • Tarçın, ceviz (bolca), hindistan cevizi, vanilya

Hazırlanışı:
  1. Yağ, irmik, şeker ve sütü bir tencereye koyun. Kaynayana kadar orta ateşte sürekli karıştırın.
  2. Kıvamı pudingten biraz daha koyu olunca vanilyayı koyun, karıştırıp ocaktan alın.
  3. Tatlıyı saklayacağınız kabın dibini ve yan kenarlarının sıvıyağ ile yağlayın. Yağı çok olmasın. Yağdan sonra kabın dibine tarçın ve hindistan cevizi serpin.
  4. Ocaktan aldığınız pudingin yarısını kaba dökün. Üstünü düzeltip tarçın ve bol miktarda ceviz serpin.
  5. Pudingin diğer yarısını da koyun ve yine üstünü hafifçe düzelterek tarçın, ceviz ve hindistan cevizi serpin.
  6. Buzdolabına koyup 1-2 saat soğumasını bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın. 
 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder