- 10 yemek kaşığı irmik
- 15 yemek kaşığı şeker
- 1 litre süt
- 30-40 gr. tereyağı (250 gr. paketin beşte birinden az)
- Sıvıyağ
- Tarçın, ceviz (bolca), hindistan cevizi, vanilya
Hazırlanışı:
- Yağ, irmik, şeker ve sütü bir tencereye koyun. Kaynayana kadar orta ateşte sürekli karıştırın.
- Kıvamı pudingten biraz daha koyu olunca vanilyayı koyun, karıştırıp ocaktan alın.
- Tatlıyı saklayacağınız kabın dibini ve yan kenarlarının sıvıyağ ile yağlayın. Yağı çok olmasın. Yağdan sonra kabın dibine tarçın ve hindistan cevizi serpin.
- Ocaktan aldığınız pudingin yarısını kaba dökün. Üstünü düzeltip tarçın ve bol miktarda ceviz serpin.
- Pudingin diğer yarısını da koyun ve yine üstünü hafifçe düzelterek tarçın, ceviz ve hindistan cevizi serpin.
- Buzdolabına koyup 1-2 saat soğumasını bekledikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder