Malzemeler:
- 1 büyük soğan
- Yarım çay bardağı sıvıyağ, 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 büyük patates
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 6 su bardağı su
- Tuz
- Kırmızı biber
- Dilimlenmiş soğanlar yağla birlikte kavurulur.
- Salça ilave edilir. Yıkanmış mercimekler koyularak, 2-3 dk. kavurmaya devam edilir.
- 6 su bardağı kaynamış su ilave edilir. Altı parçaya bölünmüş patatesler ilave edilir.
- Mercimekler ve patatesler iyice yumuşayana kadar kaynatılır.
- Tencere ateşten alınır.
- Geniş bir kaba süzgeç tutturulur ve karışım bu süzgeçten yavaş yavaş yemek kaşığı yardımıyla geçirilir. Bütün tencere bitene kadar işlem devam ettirilir. Eğer patatesin süzgeçte patates kalırsa ve çorbanın suyu kalmamışsa biraz kaynamış su ilave edilerek süzgeçten geçirme işlemine devam edilir.
- Kaptaki süzülen çorba yeniden tencereye boşaltılır.
- Tuz ve kırmızı biber ilave edilir.
- Kıvamı koyu olursa biraz kaynamış su ilave edilir ve bu şekilde orta ateşte 20 dk. kaynatılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder