Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 çorba kaşığı dövülmüş fındık
- 2.5 su bardağı un
- 150 gr tereyağı (tuzsuz)
- Çilek reçeli
- Geniş bir kaba yumurtaları, pudra şekeri, un, oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı ve son olarakta fındık tozu konur.
- Karışım hamur haline gelinceye kadar yoğurulur.
- Şekilli kaplara hamur konur ve daha sonra çıkarılır.
- Şekilli hamurun ortasına parmağınızla hafif bir oyuk açılır ve bu oyuğa 1 çay kaşığı çilek reçeli konur.
- Tepsi yağlanır, çıkan şekiller tepsiye dizilir ve önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder