6 Haziran 2011 Pazartesi

Çilek Reçelli Kurabiye


Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 çorba kaşığı dövülmüş fındık
  • 2.5 su bardağı un
  • 150 gr tereyağı (tuzsuz)
  • Çilek reçeli
Hazırlanışı:
  1. Geniş bir kaba yumurtaları, pudra şekeri, un, oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı ve son olarakta fındık tozu konur.
  2. Karışım hamur haline gelinceye kadar yoğurulur.
  3. Şekilli kaplara hamur konur ve daha sonra çıkarılır.
  4. Şekilli hamurun ortasına parmağınızla hafif bir oyuk açılır ve bu oyuğa 1 çay kaşığı çilek reçeli konur.
  5. Tepsi yağlanır, çıkan şekiller tepsiye dizilir ve önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder