6 Haziran 2011 Pazartesi

Ispanak Yemeği


Malzemeler:
  • 1 kilo ıspanak
  • 200 gr. kıyma
  • 2 orta boy havuç
  • 1 büyük soğan
  • 1 avuç pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Su
  • Tuz 
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
Hazırlanışı:
  1. Doğranmış soğanlar ve kıyma tuz eşliğinde kavrulur.
  2. Rendelenmiş havuçlar da bu karışıma katılarak hafif kavrulur.
  3. Salça, kırmızıbiber eklenir ve kavurmaya devam edilir.
  4. 1 yada 1.5 su bardağı su ilave edilir.
  5. Pirinç ve doğranmış ıspanak tencereye konur. Tencerenin kapağı kapatılır ve orta ateşte ıspanakların ölmesi beklenir.  
  6. Karabiber eklenir.
  7. Pirinçler pişene kadar pişirilir.   
     Not:  Ispanak pişerken suyunu bırakacağından çok fazla su eklenmemesi gerekir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder