Malzemeler:
- 1 kilo ıspanak
- 200 gr. kıyma
- 2 orta boy havuç
- 1 büyük soğan
- 1 avuç pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- Su
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- Doğranmış soğanlar ve kıyma tuz eşliğinde kavrulur.
- Rendelenmiş havuçlar da bu karışıma katılarak hafif kavrulur.
- Salça, kırmızıbiber eklenir ve kavurmaya devam edilir.
- 1 yada 1.5 su bardağı su ilave edilir.
- Pirinç ve doğranmış ıspanak tencereye konur. Tencerenin kapağı kapatılır ve orta ateşte ıspanakların ölmesi beklenir.
- Karabiber eklenir.
- Pirinçler pişene kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder