6 Haziran 2011 Pazartesi

Ciğer Pilav


Malzemeler:
  • Yarım kilo ciğer
  • 1 büyük soğan
  • Tereyağ ve sıvıyağ
  • 2 büyük domates
  • 4 patates
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • Tuz
Hazırlanışı:
  1. Ciğerler küp küp doğranır.
  2. Geniş bir tavaya konur ve ağzı kapatılır. Suyunu verip çekene kadar arasıra karıştırılarak pişirilir.
  3. Suyu tamamen çektikten sonra tereyağı ve tuz ilave edilir ve daha iyi kavrulması için ise biraz sıvı yağ gezdirilir.
  4. Küçük küçük doğranmış soğanlar ilave edilir ve soğanlar ölene kadar kavrulur.
  5. Rendelenmiş 2 büyük domates eklenir ve orta ateşte domates özleşene kadar pişirilir.
  6. Pişme işlemi bittikten sonra tencere bir kenara alınır; doğranmış maydanozlar, karabiber, kırmızıbiber eklenip karıştırılır ve 5 dk. dinlenmeye bırakılır.
  7. Pilav için tıklayın. (Şehriyesiz yapın)
  8. Patatesleri küp küp doğrayıp kızartın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder