Malzemeler:
- Yarım kilo ciğer
- 1 büyük soğan
- Tereyağ ve sıvıyağ
- 2 büyük domates
- 4 patates
- Maydanoz
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- Tuz
- Ciğerler küp küp doğranır.
- Geniş bir tavaya konur ve ağzı kapatılır. Suyunu verip çekene kadar arasıra karıştırılarak pişirilir.
- Suyu tamamen çektikten sonra tereyağı ve tuz ilave edilir ve daha iyi kavrulması için ise biraz sıvı yağ gezdirilir.
- Küçük küçük doğranmış soğanlar ilave edilir ve soğanlar ölene kadar kavrulur.
- Rendelenmiş 2 büyük domates eklenir ve orta ateşte domates özleşene kadar pişirilir.
- Pişme işlemi bittikten sonra tencere bir kenara alınır; doğranmış maydanozlar, karabiber, kırmızıbiber eklenip karıştırılır ve 5 dk. dinlenmeye bırakılır.
- Pilav için tıklayın. (Şehriyesiz yapın)
- Patatesleri küp küp doğrayıp kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder