Malzemeler:
- 2 fleto morina balığı ( yada herhangi bir fırınlanabilir büyük balık )
- 2 domates
- 1 soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 patates
- Sıvıyağ
- 2 dolu yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ( pul değil )
- Tuz
- Tepsi, fırın kağıdıyla yada alüminyum folyoyla kaplanır ve çok hafif yağlanır.
- Tepsinin orta kısmına balıklar yerleştirilir.
- Geniş bir kasenin içine dövülmüş sarımsak,1.5 çay bardağı sıvıyağ, salça, kekik ve tuz ilave edilerek karıştırılır.
- Patatesler uzun uzun doğanır ve çukur bir kaba alınır; yarım çay bardağından biraz az sıvıyağ, kırmızı toz biber, tuz ilave edilip iyice karıştırılır ve tepsideki balıkların etrafına konur.
- Salçalı karışım tepsiye yatırılan balıkların her yerine bolca sürülür. Bu karışım artarsa patateslerin üzerine de sürülebilir.
- Halka halka doğranmış soğanlar balıkların üzerine yerleştirilir. ( Salçalı karışım bunların üzerine de sürülürse daha güzel olur )
- Son olarak da yine halka şeklinde kesilmiş domatesler soğanların üzerini kapatacak şekilde dizilir.
- 200 derecelik fırında patatesler pişene kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Ben bu tarifi denedim. Çok lezzetli oluyor, ilgilenen herkese tavsiye ederim.
YanıtlaSilAfiyet olsun :)
YanıtlaSil