6 Haziran 2011 Pazartesi

Fırında Morina Balığı



Malzemeler:
  • 2 fleto morina balığı ( yada herhangi bir fırınlanabilir büyük balık )
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 patates
  • Sıvıyağ
  • 2 dolu yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ( pul değil )
  • Tuz
Hazırlanışı:
  1. Tepsi, fırın kağıdıyla yada alüminyum folyoyla kaplanır ve çok hafif yağlanır.
  2. Tepsinin orta kısmına balıklar yerleştirilir.
  3. Geniş bir kasenin içine dövülmüş sarımsak,1.5 çay bardağı sıvıyağ, salça, kekik ve tuz ilave edilerek karıştırılır.
  4. Patatesler uzun uzun doğanır ve çukur bir kaba alınır; yarım çay bardağından biraz az sıvıyağ, kırmızı toz biber, tuz ilave edilip iyice karıştırılır ve tepsideki balıkların etrafına konur.
  5. Salçalı karışım tepsiye yatırılan balıkların her yerine bolca sürülür. Bu karışım artarsa patateslerin üzerine de sürülebilir.
  6. Halka halka doğranmış soğanlar balıkların üzerine yerleştirilir. ( Salçalı karışım bunların üzerine de sürülürse daha güzel olur )
  7. Son olarak da yine halka şeklinde kesilmiş domatesler soğanların üzerini kapatacak şekilde dizilir.
  8. 200 derecelik fırında patatesler pişene kadar pişirilir.
     Not: Tepsinin derin olmaması önerilir patateslerin daha çabuk pişmesi ve balıklarında çok pişmemesi için.


Afiyet olsun.

2 yorum: